Met de steun van CAN zijn er in Nederland twee open-access scale-up faciliteiten gerealiseerd.

Maak hieronder kennis met hun teams en neem gerust contact met ze op via de onderstaande links voor meer informatie.

Cultivate at Scale

Cultivate at Scale in Maastricht, een onafhankelijke spin-out van Mosa Meat en gericht op celkweekbioprocessen.

Biotechnology Fermentation Factory Ede

Biotechnology Fermentation Factory in Ede, empowered door NIZO en gericht op precisiefermentatie

Deze faciliteiten, ontwikkeld in samenwerking met de Cellulaire Agricultuur Nederland Stichting (CAN), Biotechnology Fermentation Factory Ede (BFF), NIZO Food Research, Cultivate at Scale (CaS), Mosa Meat, het ministerie van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur (LVVN) en het Nationaal Groeifonds, vormen een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van duurzame voedselproductie.

 

Maresa Oosterman, Voorzitter van de Cellulaire Agricultuur Nederland Stichting zei bij de lancering: "Na jaren van voorbereiding zijn we nu erg blij om deze opschalingsfaciliteiten aan te kondigen, die cruciaal zijn voor het stimuleren van cellulaire agricultuur in Nederland en wereldwijd. De afgelopen jaren hebben we onderzoeksprogramma's op universiteiten en educatieve programma's mogelijk gemaakt en deze opschalingssamenwerking is nog een mooi voorbeeld van hoe we innovatie in voedselproductie stimuleren. Door precisiefermentatie en celkweek op te schalen, kunnen we onze eiwitbronnen diversifiëren en onze voedselsystemen toekomstbestendig maken."

Meer informatie over deze aankondiging en samenwerking kan worden gevonden in de Nieuws-sectie